Το FBI ερευνά πιθανή εμπλοκή και δεύτερου προσώπου στη σφαγή στο Λας Βέγκας

Το FBI ξεκίνησε έρευνα εις βάρος ενός δεύτερου προσώπου που πιθανόν εμπλέκεται στη σφαγή που συντάραξε το Λας Βέγκας την 1 Οκτωβρίου. Από τη σουίτα δύο δωματίων που είχε νοικιάσει στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Μανταλέι Μπέι, ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ είχε ανοίξει εναντίον του κοινού που παρακολουθούσε συναυλία κάντρι μουσικής, σκοτώνοντας 58 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 500. Ήταν η πιο αιματηρή επίθεση με πυροβόλο όπλο στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία.

Ο σερίφης του Λας Βέγκας Τζο Λομπάρντο, διευκρίνισε ότι στόχος της έρευνας δεν είναι η σύντροφος του δράστη Μαριλού Ντάνλεϊ. Σύμφωνα με τον σερίφη, οι αρχές συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο Πάντοκ ήταν ο μοναδικός δράστης της σφαγής. «Όλες οι αποδείξεις που έχουμε συγκεντρώσει σε αυτήν την υπόθεση στηρίζουν αυτήν τη θεωρία» είπε ο σερίφης.

Ο Λομπάρντο έκανε τις δηλώσεις αυτές με αφορμή τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης 80 σελίδων για την επίθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές ερεύνησαν 2000 στοιχεία και μελέτησαν υλικό από βίντεο διάρκειας 20.000 και πλέον ωρών.

Ο σερίφης του Λας Βέγκας επισήμανε πάντως ότι μέχρι αυτήν την ώρα η αστυνομία συνεχίζει να αγνοεί τα κίνητρα του δράστη. «Η έκθεση δεν θα δώσει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα ή ακόμα και στο σημαντικότερο ερώτημα, γιατί έκανε ό,τι έκανε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάντοκ, ο οποίος αυτοκτόνησε προτού εισβάλλουν στη σουίτα του οι δυνάμεις ασφαλείας, δεν άφησε κάποιο σημείωμα με το οποίο θα εξηγούσε τις πράξεις του.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ