Αυτή είναι η γυναίκα που διορίστηκε υπουργός…Μοναξιάς στη Βρετανία

Η υφυπουργός Αθλητισμού της Βρετανίας, Τρέισι Κράουτς, επελέγη από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για να συνεχίσει το έργο της αδικοχαμένης Τζο Κοξ, που δολοφονήθηκε το 2016 από ακροδεξιό εξτρεμιστή. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση τη διόρισε Υπουργό Μοναξιάς για να ολοκληρώσει τις δράσεις που είχε εισηγηθεί η Κοξ με στόχο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα μοναξιάς που βιώνουν περισσότεροι από ένας στους δέκα Βρετανούς.

Η 42χρονη Τρέισι Κράουτς είναι υφυπουργός Αθλητισμού από τον Ιούνιο. Είναι ευρωσκεπτικίστρια και αποτέλεσε μία από τους σημαντικότερους υπέρμαχους του Brexit στο δημοψήφισμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πιστοποιημένη προπονήτρια ποδοσφαίρου και προπονεί μία ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών.

Το 2015, ο Ντέιβιντ Κάμερον της πρότεινε το Υπουργείο Αθλητισμού, το οποίο πάντα ήθελε, ωστόσο οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της οδήγησαν σε αποβολή και δεν ένιωθε έτοιμη να επανέλθει τόσο γρήγορα στην πρώτη γραμμή. Τον Φεβρουάριο του 2016 έφερε στον κόσμο το παιδί της και έγινε η πρώτη βουλευτής των Συντηρητικών που πήρε άδεια μητρότητας!

Η μοναξιά των ηλικιωμένων στο Ηνωμένο ΒασίλειοΤα στοιχεία δείχνουν πως οι περισσότεροι γιατροί στη Βρετανία δέχονται έναν έως πέντε ασθενείς την ημέρα, οι οποίοι τους επισκέπτονται κυρίως γιατί αισθάνονται μοναξιά, σύμφωνα με την Εκστρατεία για τον Τερματισμό της Μοναξιάς. Πρόκειται για ένα δίκτυο που εργάζεται για την αντιμετώπιση της απειλής που θέτει στην υγεία των ηλικιωμένων η απομόνωση.Η Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς είχε ιδρυθεί από την 41χρονη Κοξ, λίγο πριν τη δολοφονία της και είχε ζητήσει τον ορισμό ενός υπουργού που θα αναλάβει την κυβερνητική δράση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ