Περιήγηση στο μουσείο … ροχαλητού στη Γερμανία – ΦΩΤΟ

Ο γιατρός ύπνου Γιόζεφ Αλεξάντερ Βιρτ έφτιαξε το πρώτο μουσείο που μελετά το ροχαλητό.

Μανταλάκια για τη μύτη, οδοντοστοιχίες, παραγεμισμένα γιλέκα, μηχανήματα υποστήριξης της αναπνευστικής λειτουργίας, είναι μερικά από τα εκθέματα στο πρώτο Μουσείου Ροχαλητού που ιδρύθηκε στη Γερμανία και βρίσκεται στην πόλη Άλφελτ στην Κάτω Σαξονία.

“Μέχρι την ηλικία των 50 χρόνων ροχαλίζουν κυρίως οι άνδρες, μετά όμως από την εμμηνόπαυση αυξάνεται σημαντικά και το ποσοστό των γυναικών” λέει ο Γιόζεφ Αλεξάντερ Βιρτ και συμπληρώνει ότι στόχος του είναι οι επισκέπτες “να γελάσουν αλλά και να διδαχθούν στο Μουσείο”.

Σε μία από τις βιτρίνες του μουσείου παρουσιάζεται μια σφαίρα από ένα κανόνι. Μια τέτοια σφαίρα ραβόταν στη στολή των στρατιωτών στον αμερικανικό εμφύλιο με στόχο να βελτιωθεί ο ύπνος τους και κατά συνέπεια η απόδοσή τους στις μάχες. “Μπορεί κανείς να κάνει το ίδιο με ένα σακίδιο πλάτης ή με μια μπάλα του μπάσκετ ώστε κατά τη διάρκεια του ύπνου να μην μπορεί να γυρίσει ανάσκελα” αναφέρει ο γιατρός.

Ο Γερμανός γιατρός προσφέρει ειδικά σεμινάρια για τους ανθρώπους που υποφέρουν από υπνική άπνοια ενώ η Γερμανική Εταιρεία για τη Μελέτη του Ύπνου χαιρετίζει την πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία του Γιόζεφ Αλεξάντερ Βιρτ, η οποία αντιμετωπίζει με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα το ενοχλητικό αυτό φαινόμενο.

Πηγή πληροφοριών/ ΦΩΤΟ: dw.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ