Η Telegraph για τη Μόρια: Το βρώμικο μυστικό της Ευρώπης

Το μικρό βρώμικο μυστικό της Ευρώπης βρίσκεται στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στη Μόρια, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Telegraph.

“Περιτριγυρισμένο από συρματοπλέγματα και σκουπίδια που φτάνουν μέχρι το ύψος της μέσης, το hot spot της Μόριας που βρίσκεται στο ελληνικό νησί της Λέσβου φιλοξενεί 7.000 ανθρώπους, όταν ο χώρος είναι σχεδιασμένος για να φιλοξενεί 2.000 άτομα” αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη δομή της Λέσβου.

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, οι συνθήκες διαβίωσης γίνονται πιο ανυπόφορες, καθώς ένα νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών φτάνει στα ελληνικά νησιά από τις αρχές του φθινοπώρου, σχολιάζει το δημοσίευμα και αναλύει σε αριθμούς σημειώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο έφτασαν 2.400 πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, 2.300 τον Οκτώβριο και 2.000 τον Νοέμβριο.

Ο χώρος στα κοντέινερ δεν είναι αρκετός με αποτέλεσμα περίπου 3.000 άνθρωποι, εκ των οποίων βρέφη, μικρά παιδιά και εγκυμονούσες να κοιμούνται σε μικρές σκηνές. “Πέρσι, όταν χιόνισε στη Λέσβο, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μόρια. Το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και φέτος εκτός και εάν ληφθούν επείγοντα μέτρα, για τα οποία υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις”, σημειώνει η Telegraph.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κόβουν ελιές για καυσόξυλα ή καίνε πλαστικές σακούλες και άλλα αντικείμενα. Δεν υπάρχει ζεστό νερό και τα λιγοστά ντους είναι πολύ βρώμικα, οπότε και αναγκάζονται να πλένονται με κρύο νερό, περιγράφει το βρετανικό δημοσίευμα και συνεχίζει ότι με δεδομένο ότι πρέπει να περιμένουν για ώρες στην ουρά για ένα γεύμα, οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες.

Πηγή πληροφοριών: telegraph.co.uk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ