Ουκρανία: Συνελήφθη ξανά ο Μιχαήλ Σαακασβίλι

Η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε ξανά τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος απελευθερώθηκε την περασμένη Τρίτη από οπαδούς του, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση ως ύποπτος για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη στη διαμάχη μεταξύ των ουκρανικών αρχών και του Σαακασβίλι, ο οποίος είχε λάβει την ουκρανική υπηκοότητα και διορίστηκε κυβερνήτης της Οδησσού, αλλά πολύ σύντομα ήρθε σε ρήξη με τον πρώην σύμμαχό του πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, κατηγορώντας τον για διαφθορά.

Οι αρχές κατηγορούν τον 49χρονο πολιτικό ότι έλαβε χρηματοδότηση από μια εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με τον φιλορώσο πρώην πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Ο γενικός εισαγγελέας τόνισε ότι ο Σαακασβίλι βρίσκεται σε κέντρο προσωρινής κράτησης στο Κίεβο.

Αργά τη νύχτα της Παρασκευής εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο κέντρο όπου κρατείται ο Σαακασβίλι, κοντά στο κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του, ενώ, χθες σε συνέντευξη τύπου στο Βίλνιους, ο Ποροσένκο δήλωσε πως είναι έτοιμος να επιτρέψει σε διεθνείς εμπειρογνώμονες να συμμετάσχουν στην έρευνα για την φερόμενη ρωσική χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του Σαακασβίλι.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ