Επίθεση Ερντογάν στην ελληνική Δικαιοσύνη για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και επιτέθηκε κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “η καθυστερημένη Δικαιοσύνη, δεν είναι Δικαιοσύνη”.

“Όταν οι Τούρκοι πραξικοπηματίες ήρθαν στην Ελλάδα και αναζήτησαν καταφύγιο, κάλεσα αμέσως τον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα. Του είπα ‘Αγαπητέ μου φίλε, αυτή είναι η κατάσταση. Δραπέτευσαν από την Τουρκία και προσγειώθηκαν στην Ελλάδα. Αυτά τα άτομα οργάνωσαν πραξικόπημα ή επιχείρησαν να οργανώσουν και θέλω την έκδοση τους στην Τουρκία’. Αυτό ήταν την πρώτη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Και μου είπε ότι θα δρομολογήσει την κατάσταση και ότι σε 15 με 50 μέρες θα εκδίδονταν στην Τουρκία. Αυτό είπε. Αλλά δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα” είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε αποκλειστική συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.

“Πρέπει να παρακολουθήσουμε αυτές τις εξελίξεις αρκετά διεξοδικά. Αν ένα τέτοιο γεγονός είχε διαπραχθεί εναντίον της Ελλάδας, εμείς θα είμασταν πολύ προσεκτικοί, την στιγμή που θα έπρεπε. Θα είχαμε αμέσως θέσει υπό κράτηση αυτά τα άτομα και θα τα εκδίδαμε στην Ελλάδα. Απόπειρα πραξικοπήματος. Τι είναι η απόπειρα πραξικοπήματος; Πώς το τόλμησαν; Η λέξη πόλεμος δεν θα έπρεπε ποτέ να ακουστεί, δεν θα έπρεπε ποτέ να ειπωθεί. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε, γιατί όταν μιλάμε για πόλεμο, ποιος θα είναι ο πρώτος που θα επηρεαστεί; Ο λαός”.

Αναφερόμενος στην έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης λέγοντας: “Μετά την κράτηση υπάρχει μία περίοδος κατά την οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε εύκολα να μας είχε εκδώσει αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε υποφέρει πολύ και ξέρουμε πως και η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ από πραξικοπηματίες. Νομίζω λέγονταν ’18 Μαρτίου’ ή ’17 Σεπτεμβρίου’. Η διάσημη τρομοκρατική οργάνωση στην Ελλάδα 17 Νοέμβρη. Έχετε υποφέρει αρκετά στα χέρια τους και εμείς έχουμε υποφέρει αρκετά από το PKK και τώρα έχουμε τους Γκιουλενιστές πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Εάν είχαμε υπό κράτηση τη 17 Νοέμβρη, θα σας τους είχαμε εκδώσει αμέσως. Και οι τρομοκράτες όταν έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία. Εάν το αφήσετε στην κρίση της Δικαιοσύνης κανένα αποτέλεσμα δεν πρόκειται να έρθει. Δεν θα είστε σε θέση να βγάλετε αποτέλεσμα. Η Δικαιοσύνη δεν φαίνεται να νοιάζεται τόσο όσο εμείς και για να διευκολύνεις τη δουλειά της δικαστικής εξουσίας, θα πρέπει πρώτα, ως εκτελεστική εξουσία, ως κυβέρνηση να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα πριν το αναθέσεις στη Δικαιοσύνη. Πρέπει να τελειώσουμε τη διαδικασία ως μέλη του εκτελεστικού σώματος. Και επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας. Διότι οι επικεφαλής της αστυνομίας κάνουν τη δουλειά τους μέσα στο πλαίσιο που τους αναθέτουμε, δεν είναι ενάντια στον νόμο. Προφανώς είναι υπόλογοι απέναντι στον νόμο, ενεργούν μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Επειδή, η άμεση δράση θα μπορούσε να έχει ληφθεί αρκετά γρήγορα στα πλαίσια του νόμου, όμως η Δικαιοσύνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο και δεν μπορεί να λειτουργήσει άμεσα… Η καθυστερημένη Δικαιοσύνη, δεν είναι Δικαιοσύνη και αυτό είμαι μία καθυστέρηση στην απονομή της. Όταν ‘τραβάει’ και συνεχίζει να ‘τραβάει’, τότε αυτό δεν μπορεί πλέον να αποκαλείται Δικαιοσύνη. Δεν πρέπει αυτό να το επιτρέψουμε. Υπάρχουν χώρες με τις οποίες έχουμε ολοκληρώσει γρήγορα την έκδοση δυστυχώς με την Ελλάδα έχουμε κολλήσει” και πρόσθεσε:

“Αυτή τη στιγμή προφανώς και είμαστε δυσαρεστημένοι και την ίδια στιγμή διαταράσσεται ο σεβασμός μας για την ελληνική Δικαιοσύνη. Άρα συμπεραίνω πως μέχρι εκεί λειτουργεί το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα”.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης από τον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ