Αυστραλία: 20χρονος σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στη Μελβούρνη την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Έναν 20χρονο άνδρα ο οποίος σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στη Μελβούρνη το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς συνέλαβε η αυστραλιανή αστυνομία.

Ο νεαρός συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στο Γουέριμπι και ανακρίνεται προτού οδηγηθεί ενώπιον δικαστή. Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, πάντως διευκρίνισε ότι δεν αναμένονται άλλες συλλήψεις, καθώς η απειλή «τέθηκε υπό έλεγχο».

Οι αρχές της Αυστραλίας έχουν αυξήσει από τον Σεπτέμβριο του 2014 το επίπεδο επαγρύπνησης για την απειλή τρομοκρατικών ενεργειών, κυρίως από Αυστραλούς που ταξίδεψαν στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν με το ISIS. Μάλιστα, αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουν αποτρέψει 13 επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός τρομοκρατικού χτυπήματος που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τζιχαντιστές στο κέντρο της Μελβούρνης τα περσινά Χριστούγεννα.

Ένα άλλο τρομοκρατικό σχέδιο που ματαιώθηκε πρόσφατα είχε ως στόχο να συντριβεί ένα επιβατικό αεροπλάνο με τη χρήση είτε κάποιου δηλητηριώδους αερίου ή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Πηγή πληροφοριών: abc.net.au, news.com.au

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ