Αυτό είναι το κοινό σημείο των serial killer στις ΗΠΑ

Οι περιπτώσεις ανδρών που εξελίσσονται σε κατά συρροή δολοφόνους βαίνουν αυξανόμενες στις ΗΠΑ. Θορυβημένη από τα στατιστικά στοιχεία, η αμερικανική ένωση «Everytown for Gun Safety», η οποία τάσσεται υπέρ του αυστηρού ελέγχου της οπλοφορίας, διεξήγαγε μία έρευνα που είχε ως στόχο να εντοπίσει τα χαρακτηριστικά των Αμερικανών serial killer.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Time», τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν πως το το 54% των serial killer, μεταξύ 2009 και 2016, ήταν άνδρες που είχαν στο παρελθόν κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία. Μάλιστα, εκτιμάται πως το ποσοστό ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο, γιατί η έρευνα αναφέρεται στις δολοφονικές επιθέσεις στις οποίες σκοτώθηκαν και συγγενικά πρόσωπα που είχαν ήδη υποστεί ενδοοικογενειακή βία.

Στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται, επίσης, πως τις περισσότερες φορές ο κατά συρροή δολοφόνος είναι λευκός άνδρας, ο οποίος απέκτησε με νόμιμο τρόπο τα όπλα του.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Ντέιβιντ Κέλεϊ, ο οποίος σκότωσε 26 άτομα σε εκκλησία του Τέξας στις 5 Νοεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό, υπηρετούσε στην αμερικανική Air Force, όταν κατηγορήθηκε ότι είχε χτυπήσει και στραγγαλίσει την γυναίκα του, ότι την είχε απειλήσει με όπλο και ότι είχε χτυπήσει τον γιο της με σκοπό να του σπάσει το κεφάλι.

Οι συντάκτες της μελέτης ξεκαθαρίζουν πως όλοι άνδρες που ασκούν ενδοοικογενειακή βία δεν εξελίσσονται σε κατά συρροή δολοφόνους, όμως υπάρχει ουσιαστική σύνδεση ανάμεσα στα δύο ζητήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ