Ραγδαίες εξελίξεις στη Γερμανία – Μέρκελ: Προτιμώ νέες εκλογές παρά κυβέρνηση μειοψηφίας

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι θα προτιμούσε νέες εκλογές από το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο να παραιτηθεί από τη θέση της, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

«Κατά την άποψή μου, ο καλύτερος δρόμος θα ήταν η διεξαγωγή νέων εκλογών», είπε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι ARD, που θα μεταδοθεί αργότερα το βράδυ, σύμφωνα με το Reuters.

“Ο δρόμος της κυβέρνησης μειοψηφίας πρέπει να γίνει αντικείμενο πολύ εντατικής σκέψης. Είμαι πολύ επιφυλακτική. Δεν είχα σχεδιάσει κάτι τέτοιο”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Έτσι ο δρόμος για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πιο δύσκολος από ό,τι θα θέλαμε, αλλά καθιστά εφικτή μια σταθερή φάση κατά την οποία θα μπορούσαμε να θέσουμε νέες κατευθύνσεις—το πώς, θα το αποφασίσει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος”.

Νωρίτερα, ο Αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς, είπε «όχι» σε «μεγάλο» συνασπισμό με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), επιμένοντας στη θέση που έλαβε το κόμμα του ήδη από το βράδυ των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Σουλτς τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ