Δεν πάει η Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής για την κοινωνική Ευρώπη

Του Βασίλη Σκουρή

Στον “αέρα” βρίσκεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, η πολυδιαφημισμένη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κοινωνική Ευρώπη, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Νοεμβρίου, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Η Άνγκελα Μέρκελ, επικαλούμενη ότι στο Βερολίνο δεν θα έχει συγκροτηθεί ακόμα κυβέρνηση, έχει εκφράσει την πρόθεση να μην μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής και μάλιστα η Γερμανία να εκπροσωπηθεί και από χαμηλόβαθμο πολιτικό πρόσωπο!

Ευρωπαϊκές πηγές, ωστόσο, θεωρούν ότι ο πραγματικός λόγος που η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής είναι προκειμένου να αποφύγει τις πιέσεις πολλών χωρών- πρωτίστως (υπό την έννοια του μεγέθους της) της Γαλλίας- για ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

Εκ των πραγμάτων, πάντως, το Βερολίνο “σαμποτάροντας” τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την κοινωνική Ευρώπη, “σαμποτάρει” και κατ’ αυτόν τον τρόπο και την προοπτική του Εμανουέλ Μακρόν, αν και εκτιμάται ότι στο μέλλον η Γερμανία θα αναγκαστεί να προβεί σε παραχωρήσεις προς τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει πολιτικά.

Ανώτερες ευρωπαϊκές πηγές, τέλος, σε επικοινωνία με τον Real.gr εκτιμούν πως η συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο πάει πλέον για μετά το 2017, το νωρίτερο εντός του Ιανουαρίου, με ό,τι αυτό σημαίνει για την Ευρώπη, αλλά και για τη χώρα μας.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ