Σουλτς: Νέες εκλογές εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης

“Δεν θα συμμετάσχουμε σε μεγάλο συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες. Εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU-CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων (Die Gruenen) θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές. Την ευθύνη για αυτό θα την φέρουν η κ. Μέρκελ, ο κ. Ζέεχοφερ, ο κ. Λίντνερ και ο κ. Εζντεμιρ”, είπε ο Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σούλτς.

“Λάβαμε την απόφαση να πάμε στην αντιπολίτευση έχοντας πλήρη συνείδηση των συνεπειών. Τυχόν συνασπισμός ‘Τζαμάικα’ μεταξύ CDU, CSU, FDP και Πρασίνων θα είναι επώδυνος για τη χώρα. Ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής είναι για τα κόμματα αυτά το πρωταρχικό μέλημα. Κατά τις διερευνητικές συζητήσεις υπάρχει διαμάχη ακόμα και για μηδαμινά θεματάκια” σημείωσε ο Σουλτς.

Στο ερώτημα εάν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα για καγκελάριος απάντησε λέγοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα “αυτή τη χρονική στιγμή. Εάν θέλουμε να κατακτήσουμε την καγκελαρία στο ορατό μέλλον θα πρέπει να μεταρρυθμίσουμε ριζικά το κόμμα”.

Ο Σουλτς είπε ότι θα ήθελε να παραμείνει πρόεδρος του SPD “υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβω την πλειοψηφία στο συνέδριο του κόμματος”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ