H startup που κέρδισε το ενδιαφέρον -και τα λεφτά- του Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Η «Beyond Meat» είναι μία φιλόδοξη και καινοτόμα startup εταιρεία τροφίμων, η οποία ανακοίνωσε πως ο σταρ του Χόλιγουντ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς της επενδυτές. 

Η «Beyond Meat» αποτελεί μία εταιρεία που επιδιώκει να δημιουργήσει φυτικές εναλλακτικές λύσεις για τα τρόφιμα που έχουν ως βάση τους τη ζωϊκή πρωτεΐνη. Ο Ντι Κάπριο δεν είναι το μόνο λαμπερό πρόσωπο που πιστεύει στο όραμα και στις δυνατότητες των ιδρυτών της νεοφυούς επιχείρησης. Ο Μπιλ Γκέιτς έχει ήδη επενδύσει στην εταιρεία, όπως επίσης και ο Έβαν Γουίλιαμς.

Οι ιδρυτές της «Beyond Meat» σχεδιάζουν τη δημιουργία προϊόντων φυτικής προέλευσης που θα προσομοιάζουν σε εμφάνιση, γεύση και συμπεριφορά το κρέας και θα έχουν πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, διότι αφαιρεί την κτηνοτροφία-έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου- από την εξίσωση.

Οι στόχοι της εταιρείας βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με όσα πρεσβεύει ο Ντι Κάπριο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έχει ήδη στην εταιρεία The Hippeas, καθώς και στην εταιρεία βιώσιμης παραγωγής θαλασσινών LoveTheWild.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ