Ανάρπαστο το γραμματόσημο με τον Τσε Γκεβάρα στην Ιρλανδία – ΦΩΤΟ

Της Μαρίας Δεναξά

Ένα γραμματόσημο με την εικόνα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, έχει γίνει ανάρπαστο στην Ιρλανδία. Το γραμματόσημο κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της 50ης επετείου από τον θάνατο του Αργεντινού επαναστάτη, ο οποίος είχε καταγωγή από τη χώρα αυτή.

«Αρχικά τυπώσαμε 122.000 γραμματόσημα, αλλά είμαστε αναγκασμένοι εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης να εκτυπώσουμε κι άλλα», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος των Ιρλανδικών ταχυδρομείων.

Το γραμματόσημο που κοστίζει ένα ευρώ, αποτυπώνει το περίφημο ασπρόμαυρο πορτρέτο που είχε φιλοτεχνήσει ο Jim Fitzpatrick από το Δουβλίνο, το 1968, σε ένα ολοκόκκινο φόντο.

Ο πατέρας του Τσε, ο Ernesto Guevara Lynch, ήταν πολιτικός μηχανικός με καταγωγή από την Ιρλανδία. Η φράση του «στις φλέβες του γιου μου κυλάει το αίμα των Ιρλανδών ανταρτών», έχει τυπωθεί στον φάκελο που συνοδεύει το γραμματόσημο.

Το αφιέρωμα στον Αργεντινό επαναστάτη δεν είναι αποδεκτό από όλους στην Ιρλανδία. Ο γερουσιαστής Neale Richmond, έκρινε την πρωτοβουλία «εντελώς απαράδεκτη» και αναρωτήθηκε αν το ταχυδρομείο έχει την πρόθεση να τιμήσει δικτάτορες όπως ο Pol Pot ή ο Νicolae Ceausescu.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ