Ο Καιρίδης στον ΑΝΤ1 για την επόμενη μέρα στην Καταλονία – ΒΙΝΤΕΟ

Την κατάσταση που επικρατεί στην Καταλονία, μετά το αιματηρό δημοψήφισμα, σχολίασε ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για το αν η επόμενη ημέρα των όσων συνέβησαν στην Καταλονία, την φέρνουν πιο κοντά στην ανεξαρτησία και πιο μακριά από την Μαδρίτη, ο κ. Καιρίδης απάντησε:

“Οπωσδήποτε πιο μακριά από τη Μαδρίτη, και τη Μαδρίτη πιο μακριά από την Καταλονία. Γιατί έχει δημιουργηθεί και μια αντίδραση στους υπόλοιπους Ισπανούς εναντίον των Καταλανών μετά τα χθεσινά επεισόδια, οι οποίοι θεωρούν ότι έδειξαν μεγάλη υπομονή στον καταλανικό εθνικισμό όλα αυτά τα χρόνια”.

“Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της καταλανικής κυβέρνησης, απειλεί ότι θα προχωρήσει στη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, πράγμα που θα φέρει τον Ραχόι σε δύσκολη θέση ή να εφαρμόσει το σύνταγμα και τους νόμους της Ισπανίας, που κάτι τέτοιο το απαγορεύουν καταργώντας την αυτονομία της επαρχίας. Είναι σε πολύ δύσκολη θέση για το πώς να το χειριστεί, προκειμένου να μην πολώσει περισσότερο την κατάσταση”, τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ