ΗΠΑ: Ο Τραμπ επικύρωσε τον νόμο για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τον τυφώνα Χάρβεϊ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επικύρωσε, λίγες ώρες μετά την έγκρισή του από το Κογκρέσο, τον νόμο ο οποίος προβλέπει την εκταμίευση επείγουσας βοήθειας ύψους 15,25 δισεκ. δολαρίων η οποία θα χορηγηθεί στους πληγέντες από τον τυφώνα Χάρβεϊ και παράλληλα αυξάνει προσωρινά το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας συνοδεύουν όλους τους πληγέντες», ανέφερε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η εκπρόσωπος του ρεπουμπλικάνου προέδρου, ανακοινώνοντας την υπογραφή του νόμου αυτού.

Μετά το πράσινο φως της Γερουσίας την Πέμπτη, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκριναν χθες με 316 ψήφους υπέρ έναντι 90 κατά το κείμενο, αποτέλεσμα συμβιβασμού του προέδρου με τη μειοψηφία των Δημοκρατικών.

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στο Κογκρέσο», έγραψε στο Twitter η Ιλεάνα Ρος-Λέτινεν, μια ρεπουμπλικάνα πολιτικός από τη Φλόριντα, μια Πολιτεία η οποία κάνει εντατικές προετοιμασίες για το πλήγμα του κυκλώνα Ίρμα το Σαββατοκύριακο και θα ωφεληθεί από την εκταμίευση ομοσπονδιακών πόρων και τη δραστηριοποίηση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων (FEMA). Η υπηρεσία αυτή ήδη επιβλέπει τη χορήγηση αρωγής στο Τέξας και στη Λουιζιάνα, που επλήγησαν από τον Χάρβεϊ.

Οι ψήφοι εναντίον του νόμου ανήκαν όλες σε ρεπουμπλικάνους, ειδικά της συντηρητικής πτέρυγας, που σκανδαλίστηκαν διότι η βοήθεια δεν χρηματοδοτείται από την εξοικονόμηση πόρων στον προϋπολογισμό κι επειδή η αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού αποφασίστηκε χωρίς να συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Πάντως η αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους εγγυάται ότι οι ΗΠΑ δεν υπάρχει πλέον ενδεχόμενο να κηρύξουν αθέτηση πληρωμών εντός του Σεπτεμβρίου, κάτι που αποτελούσε προτεραιότητα του Τραμπ.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ