WSJ: Οι Βρετανοί ακολουθούν την συνταγή Βαρουφάκη

Τη συνταγή του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη ακολουθεί η βρετανική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit ισχυρίζεται σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal ο δημοσιογράφος Σάιμον Νίξον.

Χαρακτηριστικά τονίζει πως “εάν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν ξεκινήσει με ‘θύελλα’ μετά την καλοκαιρινή διακοπή, κατηγορήστε τον Γιάνη Βαρουφάκη” και συμπληρώνει: “Φαίνεται ότι για ορισμένους Βρετανούς υπουργούς, στην πρώτη θέση της λίστας με τα δημοφιλέστερα βιβλία για το καλοκαίρι ήταν το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών ‘Ενήλικοι στο δωμάτιο’ -ο προσωπικός απολογισμός του της ελληνικής οικονομικής κρίσης, στην οποία ‘πρωταγωνίστησε’ το πρώτο εξάμηνο του 2015”.

Την ίδια ώρα τονίζεται πως για πολλούς στην Βρετανία ο κ. Βαρουφάκης έχει γίνει κάτι σαν ήρωας. Για τη μεν αριστερά αντιμετωπίζεται σαν ηγέτης της αντίστασης κατά της λιτότητας για τους δε ευρωσκεπτικιστές ως εκείνος που έφτασε λίγο πιο κοντά να διαλύσει το ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ