Στα άκρα ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα – Το tweet του Τραμπ που προκάλεσε αντιδράσεις

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι εκατέρωθεν απειλές από την Ουάσινγκτον και Πιονγιανγκ με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να κλιμακώνουν την ένταση.Μετά την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από πλευράς Βόρειας Κορέας για την οποία ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως «αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στον Ειρηνικό και ένα βαρυσήμαντο πρελούδιο στην αναχαίτιση του Γκουάμ», ο Τραμπ απάντησε πως «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Δείτε το βίντεο από την εκτόξευση

Ο αμερικανός πρόεδρος επέμεινε μέσω twitter στη σκληρή ρητορική, αναφέροντας σε ανάρτησή του την Τετάρτη πως «Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τη Βόρεια Κορέα και τους πληρώνουν χρήματα εκβιαστικά, εδώ και 25 χρόνια. Τα λόγια δεν είναι η λύση», προκαλώντας αντιδράσεις.

Η αντίδραση του ΠούτινΘορυβημένη από την τελευταία εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας, η Ρωσία αποσύρει από τα σύνορά της με τη Βόρεια Κορέα 1.500 πολίτες της. Η Daily Mail, επικαλούμενη ρωσικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι σε μια κίνηση – έκπληξη η Μόσχα έδωσε την εντολή στους αξιωματούχους της πολιτικής άμυνας να μετατοπίσουν τους 1.500 Ρώσους που μένουν σε περιοχές που συνορεύουν με τη Βόρεια Κορέα, σε «ασφαλείς περιοχές», στα ανατολικά της χώρας.Έτοιμη η ασπίδα της Ουάσινγκτον σε πιθανό χτύπημα του ΚιμΣτις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Αρκανσο, έχει αναπτυχθεί η τελευταία αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, κρυμμένη στο Fort Riley, υπό την επίβλεψη της 49ης πυραυλικής μεραρχίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ