Σάλος στη Βρετανία με έρευνα του BBC – Ιδιοκτήτες σπιτιών ζητούν σεξ αντί ενοικίου

«Σεξ αντί για ενοίκιο» ζητούν όλο και περισσότερες αγγελίες στο διαδίκτυο, στη Βρετανία. Σύμφωνα με έρευνα του BBC, αρκετές νέες αγγελίες διαμονής αναζητούν νεαρά κυρίως άτομα, στα οποία παραχωρείται στέγη με αντάλλαγμα σε «είδος» αντί για ενοίκιο. Οι αγγελίες αυτές στοχεύουν κυρίως σε ευάλωτα νεαρά άτομα, τα οποία εύκολα μπορούν να πειστούν και να ενδώσουν. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο, ιδιαίτερα σε φτωχές περιοχές της Βρετανίας, όπως αναδεικνύει η έρευνα του BBC.Σημειώνεται πως οι συμφωνίες αυτές δεν έχουν κριθεί παράνομες, καθώς υπάρχει συναίνεση του ενοικιαστή, ωστόσο υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των πολιτών θεωρούν πως πρόκειται για εκμετάλλευση ευάλωτων ατόμων, ενώ ο βουλευτής Πίτερ Κάιλ έχει ζητήσει την απαγόρευση των αγγελιών αυτών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ιδιοκτήτες στοχεύουν σε άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, για συμφωνίες όσον αφορά στο σεξ αντί ενοικίου. Υποστηρίζουν μάλιστα, πως δεν υπάρχει κανένας εξαναγκασμός στα άτομα τα οποία απαντούν σε αυτού του είδους τις αγγελίες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, έχει αποκαλύψει πως τέτοιες προσφορές ενδέχεται να παραβιάζουν τον Νόμο περί Σεξουαλικών Αδικημάτων. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες μιλώντας στο BBC, δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν πως παραβιάζουν κάποιο νόμο, αλλά ότι η συμφωνία γίνεται ως “σεξ με προνόμια”.

Τα κείμενα των αγγελιών είναι εξαιρετικά σαφή, έτσι ώστε κανείς δεν μπορεί να πει ότι εξαπατήθηκε. Μία από αυτές τις αγγελίες ανέφερε χαρακτηριστικά πως “ιδιοκτήτης σπιτιού ζητά μία γυναίκα να εγκατασταθεί στο σπίτι του και να παριστάνει πως είναι το κορίτσι του”, ένας άλλος πρόσφερε δύο δωμάτια με αντάλλαγμα “υπηρεσίες”, ενώ ένας τρίτος ζητούσε “νεαρούς άνδρες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ