Προκλητικές «υποδείξεις» από τον αντιπρόεδρο του Ερντογάν σε Τσίπρα και Αναστασιάδη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπεύθυνος για θέματα που αφορούν στην Κύπρο, Τουγρούλ Τουρκές απαντώντας στον Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τη δήλωσή του για “διακοπή του ομφάλιου λώρου των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία”, του είπε «κόψε πρώτα εσύ τους δεσμούς σου με την Ελλάδα».

Ο Τουρκές απευθυνόμενος στον Κύπριο Πρόεδρο είπε: «Ο Αναστασιάδης ας ξεφύγει λίγο από τις καθημερινές του συνήθειες και ας κάνει καλύτερα δηλώσεις με καθαρό μυαλό. Το να κόψουν οι Τουρκοκύπριοι τη σχέση τους με την Τουρκία, όπως λέει ο Αναστασιάδης, δεν είναι καθόλου δίκαιο».

Στη συνέχεια, ο Τουγρούλ Τουρκές, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τους «γκρίζους λύκους», καταφέρθηκε εναντίον και του Έλληνα Πρωθυπουργού. Επέκρινε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε συνέδριο στο Πεκίνο, κατά την οποία είχε πει ότι θα υποστηρίξει κάθε σχέδιο στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Τουρκές αναρωτήθηκε: «Από πότε ο Τσίπρας κάνει δηλώσεις στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνείς συνόδους. Πρώτον αυτό…».

«Κατά δεύτερον, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Αναστασιάδης θα πρέπει να απαντήσει για τον εορτασμό της Ένωσης στα σχολεία. Πρώτα εσύ να κόψεις τους δεσμούς σου με την Ελλάδα…», συνέστησε στον Νίκο Αναστασιάδη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. Ο

Τουρκές σε άλλη του ομιλία χθες με αφορμή την επέτειο για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία πέρυσι το καλοκαίρι, προκειμένου να δείξει πόσο χειρότεροι είναι, ακόμη και από όλους τους εχθρούς της χώρας, είναι οι πραξικοπηματίες χρησιμοποίησε τους Έλληνες, λέγοντας ότι «τη Βουλή μας που δεν μπόρεσαν ούτε οι Έλληνες να βομβαρδίσουν, τη βομβάρδισαν αυτοί (εννοώντας τους πραξικοπηματίες)».Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ