Γκιουλέν: Αν οι ΗΠΑ με εκδώσουν στην Τουρκία, θα γυρίσω – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο αυτοεξόεριστος στις ΗΠΑ ιμάμης, τον οποίο ο Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή του περυσινού αποτυχημένου πραξικοπήματος, διαμηνύει πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και ότι θα αποδεχθεί ενδεχόμενη έκδοσή του στην Τουρκία στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον συμφωνήσει με την Άγκυρα να τον παραδώσει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters, ο 79χρονος Γκιουλέν διέψευσε τους ισχυρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και να μεταβεί στον Καναδά, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του. «Οι φήμες αυτές δεν έχουν ούτε ίχνος αλήθειας», δήλωσε, όπως αναφέρει το ant1news.gr

«Αν οι ΗΠΑ θεωρήσουν σωστό να με εκδώσουν θα έφευγα για την Τουρκία», είπε κατηγορηματικά στη συνέντευξη, συμπληρώνοντας πως δεν φοβάται τον θάνατο. «Αν με σκοτώσουν, είμαι πρόθυμος να βρεθώ κοντά στον Αλλάχ και τους προφήτες», είπε ο Γκιουλέν.

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο Φετουλάχ Γκιουλέν δήλωσε: «Δεν έχω υποστηρίξει ποτέ ένα πραξικόπημα, θεωρώ πως οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να επέλθει ως αποτέλεσμα εκλογών, εφόσον χρειαστεί. Είναι σημαντικό να μην πληγεί η δημοκρατία».

Στη συνέντευξή του, ο Γκιουλέν επέκρινε τον Ερντογάν για την τακτική του να συγκεντρώσει ολοένα και περισσότερες εξουσίες, χαρακτηρίζοντάς τον ουσιαστικά “δικτάτορα”. Προέτρεψε, μάλιστα, ΗΠΑ και Ε.Ε. να εντείνουν τις πιέσεις τους προς την Άγκυρα για την αποκατάσταση των πολιτικών ελευθεριών στην Τουρκία.

Πατήστε εδώ και δείτε τη συνέντευξη του Γκιουλέν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ