Ο πρώτος καρκινοπαθής τελικού σταδίου που «κατέκτησε» την κορυφή του Έβερεστ – ΦΩΤΟ

Ένας 47χρονος Βρετανός καρκινοπαθής τελικού σταδίου, στον οποίον οι γιατροί έχουν δώσει λίγους μήνες ζωής, «κατέκτησε» την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Γης, του Έβερεστ. Πιθανότατα είναι ο πρώτος άνθρωπος που, σε αυτό το στάδιο της ασθένειας, κατάφερε κάτι τέτοιο.

Ο Ίαν Τούτχιλ διαγνώσθηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου το καλοκαίρι του 2015, στις αρχές του 2016. Έπειτα από θεραπεία πίστεψε ότι έγινε καλά, αλλά η νόσος επέστρεψε δριμύτερη και ενημερώθηκε ότι του είχαν απομείνει μόνο λίγοι μήνες ζωής.

Όπως είπε στο BBC, «αποφάσισα να αποδείξω ότι οτιδήποτε είναι δυνατό» και, κάπως έτσι, στις 5 Ιουνίου «πάτησε» στην κορυφή του Έβερεστ.

Ο Τούτχιλ, καταγόμενος από την πόλη Σέφιλντ και προσωπικός γυμναστής στο επάγγελμα, τοποθέτησε στην ψηλότερη κορυφή -μετά από σχετική δωρεά που του έγινε- μία σημαία της ποδοσφαιρικής ομάδας Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ, παρόλο που ο ίδιος δηλώνει φανατικός οπαδός μιας άλλης ομάδας της ίδιας πόλης.

Αφού βρέθηκε στην κορυφή του Έβερεστ, έστειλε το εξής μήνυμα μέσω Twitter: «Τίποτε να δει κανείς εδώ πάνω, εκτός από κάποιον καρκινοπαθή τύπο με μια σημαία της Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ