Οι ΗΠΑ αψηφούν τον Ερντογάν και εξοπλίζουν τους Κούρδους μαχητές στη Συρία

Αψηφώντας τις αντιδράσεις της Τουρκίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε το “πράσινο φως” για την αποστολή όπλων στους Κούρδους μαχητές του YPG στη Συρία.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ο Λευκός Οίκος ενέκρινε την αποστολή οπλισμού ώστε να βοηθήσει τους Κούρδους μαχητές στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης Ράκκα, η οποία αποτελεί προπύργιο του “Ισλαμικού Κράτους”.

Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, πόσο σύντομα θα γίνει η αποστολή του στρατιωτικού υλικού προς το YPG, που θεωρείται από την Άγκυρα παρακλάδι του PKK.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ως «αναγκαία για τη διασφάλιση μίας καθοριστικής νίκης». «Γνωρίζουμε τις ανησυχίες από την πλευρά της συμμάχου (στο ΝΑΤΟ) Τουρκίας», ανέφερει η Ντάνα Γουάιτ, που συνοδεύει τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, στη Λιθουανία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να αποτρέψουν επιπρόσθετους κινδύνους ασφαλείας και να προστατεύσουν τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ