Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου στο δελτίο του ΑΝΤ1 – Τι απαντά στις τουρκικές απειλές – ΒΙΝΤΕΟ

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί με νηφαλιότητα τις προσπάθειες της Τουρκίας να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ωστόσο δεν πρόκειται να συμμετέχει σε επικοινωνιακά παιχνίδια, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Διαβεβαιώνοντας ότι έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «δεν πρόκειται να προβούμε σε μία δημόσια αντιπαράθεση με την Άγκυρα», στον απόηχο του προκλητικού εγγράφου που κατέθεσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, αμφισβητώντας την Κυπριακή ΑΟΖ.

Η καλύτερη απάντηση στην Άγκυρα είναι, όπως είπε, τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου αδειοδότησης για τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ και το τεράστιο ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες. Συμπλήρωσε πως σε καμία περίπτωση δε θα επέλεγαν να επενδύσουν σε περιοχές όπου υπάρχουν αμφισβητήσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταστρώσει σχέδιο για να αντιμετωπίσει περαιτέρω προκλήσεις από την τουρκική πλευρά.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ