Αυτή είναι η σύζυγος του Μακρόν με την οποία έχουν 25 χρόνια διαφορά – ΦΩΤΟ

Η 64χρονη σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ Τρονιέ, είναι πιθανό να είναι η νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας, αν ο 39χρονος πολιτικός αναδειχθεί νικητής στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.Η Μπριζίτ Τρονιέ είναι γιαγιά με επτά εγγόνια και πρώην δασκάλα του στο θέατρο.Χθες το βράδυ, η Τρονιέ στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της, ο οποίος εκφώνησε την ομιλία του μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν ο υποψήφιος για την προεδρία ήταν 15 ετών. «Στα 17 του ο Εμανουέλ μου είπε: Ό,τι και να κάνεις θα σε παντρευτώ!» είχε πει η Τρονιέ σε συνέντευξή της πέρσι στο Paris Match.

Ο Μακρόν συμμετείχε σε παραστάσεις που ανέβαζε, η επικεφαλής τότε της θεατρικής ομάδας στο ιδιωτικό σχολείο της Amiens, όπου φοιτούσε ο Γάλλος πολιτικός. Τότε ήταν 40 χρονών, μητέρα τριών παιδιών και παντρεμένη. Μία από τις κόρες της, μάλιστα, ήταν συμμαθήτρια του μέλλοντα συζύγου της.«Στην τάξη πάντα τον χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα» ανέφερε πρώην μαθητής της στην εφημερίδα Daily Express. «Εκείνος έγραφε συνεχώς ποιήματα κι εκείνη τα διάβαζε».Η Τρονιέ έχει εξομολογηθεί ότι ήρθαν πιο κοντά όταν συνεργάστηκαν γράφοντας ένα θεατρικό έργο. «Βγήκε απίστευτη οικειότητα. Γράφαμε και σιγά σιγά γοητεύτηκα πλήρως από την ευφυΐα του. Δεν ήταν σαν τους άλλους. Ποτέ κανείς δεν θα μάθει σε ποια στιγμή η ιστορία μας έγινε ιστορία αγάπης, αυτό ανήκει σε μας, είναι το μυστικό μας», έχει δηλώσει.

Όταν οι γονείς του Μακρόν το έμαθαν, τον έστειλαν να τελειώσει το σχολείο στο Παρίσι. «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε!» είχε πει η μητέρα του υποψήφιου προέδρου.Λέγεται ότι ο Εμανουέλ πριν φύγει, είπε στην Τρονιέ: «Δεν θα με ξεφορτωθείς. Ό,τι και να κάνεις, θα σε παντρευτώ». Εκείνη την εποχή «τηλεφωνούσαμε ο ένας στον άλλο συνέχεια, μιλούσαμε για ώρες στο τηλέφωνο, ώρες και ώρες…», όπως έχει περιγράψει ο ίδιος.Όταν ο Μακρόν έκλεισε τα 18 η Τρονιέ πήρε διαζύγιο και πήγε στο Παρίσι για να είναι μαζί του.Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2007. «Αποφασίσαμε να μην κάνουμε παιδιά. Μια επιλογή που δεν ήταν εγωιστική για μένα. Είναι μια επιλογή που προέκυψε κι έπρεπε να την κάνω από πολύ μικρός με δεδομένη τη διαφορά ηλικίας», έχει δηλώσει ο Μακρόν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του τον προηγούμενο μήνα ο Μακρόν αναφέρθηκε στη σύζυγό του λέγοντας «της οφείλω πολλά, καθώς χωρίς εκείνη δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα».

Πηγή: heavy.com, πηγή φωτο: Getty

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ