Νέα Ζηλανδία: Αστυνομικοί σκότωσαν εκπαιδευμένο σκύλο που περιφερόταν σε διάδρομο απογείωσης

Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία επανήλθαν στο κανονικό τους πρόγραμμα όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν σκύλο που ξέφυγε από τον έλεγχό τους κοντά στους διαδρόμους των αεροπλάνων και εμπόδιζε την απογείωση των αεροσκαφών.

Δεκαέξι εγχώριες και διεθνείς πτήσεις καθυστέρησαν για λόγους ασφαλείας στο πιό πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας ενώ ο σκύλος περιπλανιώταν για πάνω από τρεις ώρες, είπε η εκπρόσωπος του Αεροδρομίου της Ώκλαντ, Λίσα Μουλιτάλο, στο πρακτορείο Reuters.

“Το σκυλί ήταν εμφανώς αναστατωμένο και δεν επέτρεπε σε κανέναν να το πλησιάσει, οπότε ελήφθη η απόφαση να πυροβοληθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένας σκοπευτής της αστυνομίας σκότωσε το 10 μηνών σκυλί, το οποίο ήταν ράτσας Γκριζ που προέρχεται από τη μίξη γενειοφόρου κόλεϊ και γερμανικού κοντότριχου πόιντερ, και εκπαιδευόταν στην ανακάλυψη εκρηκτικών, είπε ο Μάικ Ρίτσαρντς, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας της αεροπορίας στη Νέα Ζηλανδία.

“Ασφαλώς επικρατούσε σκοτάδι κατά το μεγαλύτερο διάστημα στο οποίο είχε διαφύγει, δοκίμασαν τα πάντα, αλλά δεν μπορούσαν να δελεάσουν το σκυλί, νομίζω ότι είχε φρικάρει”, είπε.

Η Μουλιτάλο είπε ότι οι καθυστερημένες πτήσεις θα φύγουν το πρωί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ