Προς χρεοκοπία γνωστός γερμανικός οίκος μόδας

Το κύμα των πτωχεύσεων στη γερμανική βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας συνεχίζεται. Τώρα ήρθε η σειρά του οίκου μόδας Laurel. Η εταιρεία έχει εδώ και πολύ καιρό οικονομικές δυσκολίες όμως είχε εναποθέσει τις ελπίδες της στην επενδυτική βοήθεια από την Κίνα. Αλλά την τελευταία στιγμή ο Κινέζος επενδυτής που εξεδήλωσε ενδιαφέρον φαίνεται ότι «πήδηξε» από το τραίνο αφήνοντας την γερμανική εταιρεία που έχει έδρα στο Ασχάιμ του Μονάχου να «φλερτάρει» με την χρεοκοπία.

Ύστερα από αυτήν την αρνητική τροπή η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «χωρίς καθυστέρηση θα κηρύξει πτώχευση λόγω αφερεγγυότητας».

Η εταιρεία εισήλθε στην δεινή οικονομική θέση κυρίως λόγω των επιχειρηματικών της ανοιγμάτων προς τη Ρωσία, τα οποία δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο οίκος να στραφεί προς την κινεζική επενδυτική αγορά προκειμένου να αναζήτηση έναν επενδυτή, ο οποίος θα της εξασφάλιζε μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο όλα έδειχναν ότι ο «πολυπόθητος» μνηστήρας είχε βρεθεί στην Κίνα κι ότι επρόκειτο για τον όμιλο Shenzhen Oriental Fashion Asset Management. Η κινεζική εταιρεία είχε συμφωνήσει να αναλάβει τα χρέη του οίκου μόδας με την προϋπόθεση να έχει εκτεταμένες παραχωρήσεις προς τους μετόχους της.

Ωστόσο κατά την πρώτη συνάντηση των πιστωτών της εταιρείας δεν υπήρξε απαρτία. Ο γερμανικός οίκος αποφάσισε να κάνει και μία δεύτερη προσπάθεια διάσωσης η οποία όμως ούτε αυτή στέφθηκε με επιτυχία.

Οι οίκος Laurel, κατασκευάζει γυναικεία ρούχα πολυτελείας σε προσιτές τιμές, αλλά το άνοιγμά της στην ρωσική και κινεζική αγορά δεν στέφθηκε με επιτυχία, σημειώνοντας πτώση στις πωλήσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Χιλιάδες μαθητές στους αμερικανικούς δρόμους κατά του Τραμπ – ΦΩΤΟ

“Πόλεμος” στο Facebook για τον αγώνα Ελλάδα-Βοσνία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ