Focus: Η Ελλάδα έχει γυρίσει την πλάτη στην προσφυγική πολιτική της Μέρκελ

Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Με αφορμή την προσφυγική κρίση το γερμανικό περιοδικό Focus δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του άρθρο με «τρεις ενδείξεις για το ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει την πλάτη στην προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ και την συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας στο προσφυγικό, που φέρει τη σφραγίδα της.

Πρώτον: Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες μεταφέρονται από νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα. Ακόμα κι αν πρόκειται για ασυνόδευτους ανηλίκους, έγκυες ή πρόσφυγες που κατέθεσαν αίτημα επανένωσης οικογενειών, εντείνεται ο φόβος μήπως η μεταφορά προκαλέσει αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη μέσω ελληνικών νησιών.

Δεύτερον: Συχνά οι ελληνικές αρχές χαρακτηρίζουν την Τουρκία ως μη ασφαλή χώρα προέλευσης θέτοντας εμπόδια σε μια επαναπροώθηση προσφύγων. Από την αρχή εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας μόλις 700 πρόσφυγες έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία.

Τρίτον: Η ελληνική κυβέρνηση επικαλείται ως λόγο για τη μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα την πληρότητα των προσφυγικών καταυλισμών στα νησιά. Σύμφωνα με το Βερολίνο ωστόσο η μεταφορά αυτή ίσως ερμηνευθεί από πρόσφυγες ως ενθάρρυνση να ξεκινήσουν ένα ταξίδι προς την Ευρώπη. Όπως γράφει η εφημερίδα Die Welt η γερμανική κυβέρνηση ζητά “πρωτίστως αύξηση της χωρητικότητας των καταυλισμών”».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

SZ: Ολέθριες επιπτώσεις θα έχει η συνεχής αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα

WikiLeaks: Ο Ισημερινός τερμάτισε την πρόσβαση του Ασάνζ στο διαδίκτυο

Πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης: Μόνο οι νεκροί θα ψήφιζαν τους Δημοκρατικούς

 

Μοιράσου το:

Προσθέστε το enikos.gr στην Google
σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK