“Κλειστά” κρατά τα χαρτιά της η βρετανική κυβέρνηση για το Brexit

Η βρετανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να πει πολλά για την διαδικασία με την οποία θα εξελιχθεί το Brexit πριν προσφύγει επισήμως στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, ξεκινώντας τη διαδικασία για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο Ντέιβις, έχει αναλάβει να διαχειριστεί τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, τόνισε σε ομιλία του βρετανικό κοινοβούλιο ότι αυτή πρόκειται να είναι μια “επίπονη διαδικασία”.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει βρεθεί υπό πίεση για να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις για το πως σκοπεύει να ενεργοποιήσει την απόφαση αποχώρησης από την ΕΕ, έπειτα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου. Έως τώρα λιγοστές λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί.

Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit τόνισε ότι η κυβέρνηση θα έχει έτοιμες και ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές διαπραγμάτευσης την στιγμή ενεργοποίησης του άρθρου 50. Η ημερομηνία της προσφυγής της χώρας στο εν λόγω άρθρο δεν είναι γνωστή. Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι αυτό δεν θα συμβεί αυτό το χρόνο.

Ο Ντέιβις παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πείσει όσους ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση και στην Άνω και στην Κάτω βουλή ότι το Brexit θα αποφέρει κέρδη για την χώρα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν είναι “εντελώς σίγουρος” για τον ρόλο που θα διαδραματίσει στις διαπραγματεύσεις ο Γκι Φέρχοφστατ, ο φιλελεύθερος πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου και πολέμιος των ευρωσκεπτικιστών, που όρισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως εκπρόσωπό του στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ο εκπρόσωπος της Κλίντον σχολίασε τις φήμες για την υγεία της

Στις 12 Δεκεμβρίου ξεκινά η δίκη της Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί

Παραιτήθηκε και από βουλευτής ο Κάμερον

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ