Ομπάμα: Η Ευρώπη μπορεί πάντα να βασίζεται στις ΗΠΑ

O Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε από τη Βαρσοβία ότι η Ευρώπη θα μπορεί «πάντα» να υπολογίζει στη βοήθεια των ΗΠΑ.

«Στις καλές όπως και στις κακές στιγμές η Ευρώπη μπορεί να βασίζεται στις ΗΠΑ. Πάντα» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, που παρέστη στην τελευταία σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ προτού αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο τον Ιανουάριο, υποσχέθηκε τη στρατιωτική δέσμευση των ΗΠΑ σε μακροπρόθεσμο επίπεδο με στόχο την εγγύηση της ασφάλειας στην Ευρώπη και την προάσπιση όλων των συμμάχων τους.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε ότι το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο συμφώνησε στη σημαντικότερη ενίσχυση της συλλογικής του άμυνας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο καθώς επετεύχθη συμφωνία σχετικά με την ανάπτυξη δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία ως απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

«Αυτό που ποτέ δεν θα αλλάξει (είναι η) ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ υπέρ της ασφάλειας και της άμυνας της Ευρώπης» τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Ομπάμα: Η Αμερική δεν είναι τόσο διχασμένη όσο ορισμένοι υποδηλώνουν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ