Συρία: Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας χαιρέτισε τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ χαιρέτισε αργά χθες βράδυ το σχέδιο για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία από τα μεσάνυχτα της 27ης Φεβρουαρίου (ώρα Δαμασκού).

«Δεν έχουμε ακόμη πλησιάσει αρκετά τον στόχο μας. Αλλά η συμφωνία για τη μείωση της βίας και την παύση των εχθροπραξιών, όπως αυτή συζητήθηκε στο Μόναχο, μας φέρνει πιο κοντά απ’ όσο έχουμε βρεθεί τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο Σταϊνμάιερ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Κίεβο χθες Δευτέρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Εξάλλου, μια πηγή στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Σταϊνμάιερ συνομίλησε χθες για την κατάσταση στη Συρία με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι, αλλά και με τον Ριάντ Χιτζάμπ, τον επικεφαλής της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ είχε χθες «νέες τηλεφωνικές συνομιλίες με σημαντικούς παράγοντες και συμμετέχοντες στις [συριακές] ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβανομένων του Τζον Κέρι και του Ριάντ Χιτζάμπ», ανέφερε η πηγή αυτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η συμφωνία για την ειρήνευση στη Συρία επιτεύχθηκε μετά από “πολλούς γύρους συνομιλιών”

Η Τουρκία για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ