Δύο νεκροί σε διαδηλώσεις στην Τουρκία

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από σφαίρες στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν με την αστυνομία του Ντιγιάρμπακιρ στην Τουρκία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της απαγόρευσης κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ πριν από δύο και πλέον εβδομάδες σε ορισμένες από τις συνοικίες αυτής της πόλης.

Τα δύο θύματα, ηλικίας 21 και 25 ετών, σκοτώθηκαν από πυρά κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στη συνοικία Σουρ.

Τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι, πολίτες, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί, όταν εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί βουλευτές του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) επιχείρησαν να μπουν στην συνοικία Σουρ για να καταγγείλουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν την 2α Δεκεμβρίου την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη συνοικία Σουρ, λίγες ώρες μετά τον θάνατο από σφαίρες και σε συνθήκες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει, ενός διάσημου Κούρδου δικηγόρου, του Ταχίρ Ελτσί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σιρνάκ ανακοίνωσε την εκ νέου επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αρχής γενομένης από απόψε το βράδυ στις πόλεις Τσιζρέ και Σιλώπη (νοτιοανατολικά).

«Νομίζουν ότι μπορούν να μας εκφοβίσουν πολλαπλασιάζοντας τα οδοφράγματα, τα ορύγματα. Θέλουν να ωθήσουν τους κατοίκους στα άκρα. Σκέφτονται ότι ο λαός θα κατηγορήσει κατόπιν την κυβέρνηση» κατήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

«Ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος από την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Όμως η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο προκειμένου να υπάρξουν απώλειες αμάχων» προσέθεσε ο Νταβούτογλου.

«Εάν χρειαστεί, αυτές οι πόλεις θα εκκαθαριστούν από τους τρομοκράτες σπίτι προς σπίτι» υποσχέθηκε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης.

Παρίσι: Επινόηση του δασκλάλου η επίθεση από τον τζιχαντιστή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ