• Νέα Υόρκη- Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η γιορτή των Ευχαριστιών - ΦΩΤΟ

  10:12 μμ, Πέμπτη 26 Νοε 2015 10:12 μμ, Πέμπτη 26 Νοε 2015

  Εκατοντάδες χιλιάδες θεατές «κατέλαβαν» σήμερα τα πεζοδρόμια του Μανχάταν προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ορχήστρες, τα άρματα και τα τεράστια μπαλόνια που συμμετείχαν στην καθιερωμένη Παρέλαση για την Γιορτή των Ευχαριστιών, που πραγματοποιήθηκε χωρίς να καταγραφθεί απολύτως κανένα επεισόδιο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, δύο εβδομάδες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

  Αξιωματούχοι των αρχών της Νέας Υόρκης ανέμεναν ότι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια θεατές επρόκειτο να κατακλύσουν τους δρόμους για να δουν από κοντά την ετήσια παρέλαση που κλείνει την 89η της επέτειο. Άλλωστε είχαν προτρέψει τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συνεχίσουν κανονικά τα σχέδιά τους για τη γιορτή των Ευχαριστιών, καθώς επισήμαναν ότι δεν υπήρξαν αξιόπιστες απειλές εναντίον της δημοφιλέστερης πόλης των ΗΠΑ.

  Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, την Τετάρτη, έσπευσε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς, υπογραμμίζοντας ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψουν το εορταστικό τριήμερο.

  Αριθμός-ρεκόρ αστυνομικών πραγματοποίησε περιπολίες και οι αρχές γνωστοποίησαν ότι δεν σημειώθηκαν επεισόδια και δεν προχώρησαν σε συλλήψεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

  Στελέχη των σωμάτων ασφαλείας ακολουθούσαν τις ομάδες των συμμετεχόντων στην παρέλαση και ελικόπτερα πέταγαν στον ουρανό της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που τέθηκαν σε ισχύ μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

  Η Ντέμπι Άιρεϊ, 50 ετών, μια τουρίστρια από το Όρεγκον, δήλωσε ότι την απασχόλησε το θέμα της ασφάλειας.

  «Δε μπορούμε να ζούμε στον φόβο» είπε η ίδια, που εργάζεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

  «Οι αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια στην Times Square ενέτειναν το αίσθημα της επαγρύπνησης».

  Η αστυνομία χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων μέλη μιας νέας αντιτρομοκρατικής μονάδας για να εγγυηθεί την ασφάλεια της παρέλασης. Στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης φύλαγαν τις εισόδους του μετρό.

  Μια δημοσκόπηση των Reuters-Ipsos κατέδειξε ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν περισσότερο για το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής απειλής μετά τις επιθέσεις του Παρισιού και θεωρούν την τρομοκρατία ως το πλέον σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

  Δείτε τις φωτογραφίες

  Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα