«Να μας χαλαρώσετε το πρόγραμμα…»

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Εμμένει ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθεια σύνδεσης του προσφυγικού με τη χαλάρωση της θηλιάς από το οικονομικό πρόγραμμα των δανειστών.

«Να μας χαλαρώσετε το πρόγραμμα, είναι πολύ μεγάλο το βάρος από το προσφυγικό. Μας ζητάτε πράγματα που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική σταθερότητα» επεσήμανε, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητάει από την ηγεσία των δανειστών να λάβουν υπόψη τους τις ελληνικές θέσεις στο θέμα των κόκκινων δανείων και στο ασφαλιστικό. «Αν επιμείνετε δεν θα βγει το πρόγραμμα» φέρεται να είπε στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, φάνηκε να μην είναι κάθετα αρνητικός τουλάχιστον στο θέμα των κόκκινων δανείων, όχι όμως και στην ελάφρυνση του προγράμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, που βρίσκεται εν μέσω προσφυγικού, πολύ σκληρών μέτρων και των αντιδράσεων των πολιτών σε αυτά αναμένεται να επιμείνει στην διασύνδεση του μεταναστευτικού με τη χαλάρωση του προγράμματος, θέμα που θα θέσει προσεχώς και στην ηγεσία των δανειστών.

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ προηγουμένως θα συνεδριάσει για το θέμα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν άλλωστε επιβεβαίωσε τις ανησυχίες της κυβέρνησης, που αποκάλυψε χθες το Real.gr, ότι οι δανειστές θα επιχειρήσουν να εκβιάσουν τη χώρα για τη λήψη ακραίων μέτρων απειλώντας με την καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης και συνακόλουθα με το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Την Πέμπτη στην Αθήνα ο Στάινμάγιερ

Ιδιαίτερα σημαντική, πρωτίστως για το προσφυγικό, θεωρείται η επίσκεψη του γερμανού υπουργού Εξωτερικών την Πέμπτη στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Η ΦΩΤΟ του Τσίπρα με τον Ντομπρόβσκις στο Μαξίμου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ