Η πρώτη ζωγραφιά στο… διάστημα – ΒΙΝΤΕΟ

Πήρε ξυλομπογιές και σκάρωσε την πρώτη ζωγραφιά στο διάστημα. Αυτή η εικόνα εκτίθεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Κοσμοναύτες: Γέννηση της διαστημικής εποχής» στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, που θα διαρκέσει έως τις 13 Μαρτίου του 2016. Ο λόγος για τον πρώην κοσμοναύτη Αλεξέι Λεόνοφ, που έμεινε στην ιστορία όταν στις 18 Μαρτίου του 1965 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε διαστημικό περίπατο εκτός οχήματος.

Ο τελευταίος επιζών από τους 5 κοσμοναύτες του διαστημικού προγράμματος Βοσχόντ είχε και μια άλλη πλευρά. Ήταν και ζωγράφος. Ο Λεόνοφ πήρε χρωματιστά μολύβια και χαρτί στο διάστημα, όπου ζωγράφισε τη Γη και έφτιαξε τα πορτρέτα των αστροναυτών του Απόλλων με τους οποίους πέταξε κατά τη διάρκεια της αποστολής «Απόλλο -Σογιούζ».

Η προετοιμασία της έκθεσης «Κοσμοναύτες: Γέννηση της διαστημικής εποχής» υπήρξε μακρά. Χρειάστηκαν 5 χρόνια για να συγκεντρωθούν αντικείμενα που ορισμένα βγαίνουν για πρώτη φορά εκτός Ρωσίας. Αυτή η εκπληκτική σε περιεχόμενο και μέγεθος έκθεση παρέχει μια γεύση από την πρωτοποριακή τεχνολογία και το πνεύμα των Ρώσων κοσμοναυτών και υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Προσγείωση αεροσκάφους που σοκάρει – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ