• Οι ευχές του Δ. Χριστόφια

  12:24 μμ, Κυριακή 15 Απρ 2012 12:24 μμ, Κυριακή 15 Απρ 2012

  Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στέλνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στο μήνυμά του για το Πάσχα, εκφράζοντας την ελπίδα η Ανάσταση, η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου και του λαού της να γίνουν πραγματικότητα.

  Η επίτευξη μιας δίκαιης υπό τις περιστάσεις, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, είναι περισσότερο αναγκαία για ολόκληρο τον κυπριακό λαό σήμερα παρά ποτέ, σημειώνει, εκφράζοντας ετοιμότητα για συνέχιση των συνομιλιών.

  Το δίλημμα, αναφέρει, δεν είναι μεταξύ του επιδιωκόμενου στόχου της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή μιας άλλης ιδεατής λύσης, αλλά μεταξύ της λύσης ή της καταστροφικής διχοτόμησης.

  Ωστόσο, προσθέτει, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς την Τουρκία ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συμβιβαστεί με απαράδεκτες διευθετήσεις.

  Η φετινή Ανάσταση, αναφέρει, βρίσκει για 37η χρονιά την πατρίδα μας υπό ημικατοχή, ντε φάκτο διαιρεμένη, με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες των Κυπρίων πολιτών να συνεχίζουν να παραβιάζονται από την κατοχική Τουρκία.

  Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, προσθέτει, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για το μέλλον, καθότι κάθε μέρα που περνά εδραιώνεται η προσπάθεια πλήρους τουρκοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα