Οι ΗΠΑ “καλοπιάνουν” το Ισραήλ με αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας

Η αμυντική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι πιθανό να αυξηθεί μετά το 2017, ανέφεραν πηγές και από τις δύο πλευρές, βλέποντας μια πιθανή σύνδεση με τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να κατευνάσει τις ανησυχίες του συμμάχου της σχετικά με τις διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ για επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Το τρέχον ετήσιο πακέτο αξίας 3 δισ. δολαρίων λήγει το 2017. Ένας αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας ανώνυμα στο Ρόιτερς, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι κοντά σε μια νέα συμφωνία που θα οδηγήσει σε ετήσιες πληρωμές 3,6-3,7 δισ. δολαρίων κατά μέσο όρο.

Ένας ισραηλινός αξιωματούχος που μίλησε επίσης ανώνυμα, υπολόγισε την αναμενόμενη βοήθεια μεταξύ 3,5 και 4 δισ. δολαρίων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν να σβήσουν τις φωτιές που φούντωσαν εξαιτίας της συμφωνίας με το Ιράν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, κάνοντας λόγο στους υπό διαπραγμάτευση περιορισμούς για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που το Ισραήλ έχει χαρακτηρίσει ανεπαρκείς, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Νετανιάχου: Η συμφωνία με το Ιράν απειλεί το Ισραήλ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ