The Spectator: Είναι καιρός για τους Έλληνες να ρίξουν μια ζαριά

Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να θέσει την ευρωζώνη ξανά σε κρίση και να επαναφέρει την οικονομία στην κορυφή της ατζέντας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει σε άρθρο του στην online έκδοση του το The Spectator, ένα από τα παλαιότερα συντηρητικά περιοδικά της χώρας που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1828.

Το περιοδικό ωστόσο στην μακρά ανάλυση του καταλήγει με μια οξύμωρη διαπίστωση υπογραμμίζοντας ότι ένα πράγμα είναι βέβαιο, ότι το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μία από τα ίδια. Τέσσερα χρόνια καρφωμένα στο σταυρό του ευρώ είναι αρκετά μεγάλη περίοδος για κάθε χώρα να υποφέρει. Είναι καιρός για τους Έλληνες να ρίξουν μια ζάρια.

Πριν από την κρίση στην ευρωζώνη, οι ελληνικές εκλογές δεν έτυχαν ποτέ μεγάλης προσοχής στο Westminster (Βρετανικό Κοινοβούλιο). Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις από την Αθήνα μελετώνται από κάθε πολιτικό του Κοινοβουλίου από τον Πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο βουλευτή αναφέρει στην συνέχεια το άρθρο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου, θα μπορούσε να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία διαπιστώνει ο συντάκτης του άρθρου στην συνέχεια. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θριαμβεύσει, η κρίση στην ευρωζώνη θα μετατραπεί από χρόνια φάση σε οξεία. Οι Βρετανικές εκλογές που θα διεξαχθούν λίγους μήνες μετά αναφέρει το άρθρο θα γίνουν μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα χρεοκοπίας και bank run την ώρα που η Αθήνα θα ασφυκτιά μέσα στο ζουρλομανδύα της ευρωζώνης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ