Λούπι: Είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για αγνοούμενους

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά στο Norman Atlantic ενώ οι διασωθέντες ανέρχονται στους 427, ανακοίνωσαν απόψε δύο υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι οι αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι 427 άνθρωποι —μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος— έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην ξηρά ή σε άλλα παραπλέοντα σκάφη. Ο κατάλογος των επιβαινόντων περιλάμβανε 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 επιβάτες, όμως ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο αριθμός αυτός πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη.

Σε κάθε περίπτωση “είναι πολύ πρόωρο” να μιλάμε για αγνοούμενους, επέμεινε ο υπουργός. Εξήγησε μάλιστα ότι ορισμένοι από τους διασωθέντες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβαινόντων. “Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιβατών”, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι είπε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζεται αν και η επιχείρηση για την εκκένωση του πλοίου έχει ολοκληρωθεί.

 

Διαβάστε επίσης:

 

La Repubblica: 8 νεκροί και 38 αγνοούμενοι – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ