Τιμή ρεκόρ για τον σκαραβαίο του Ουρουγουανού Προέδρου

Τιμή ρεκόρ για τον σκαραβαίο του Ουρουγουανού Προέδρου

Θεωρείται ξεπερασμένης τεχνολογίας καθώς ήδη είναι στους δρόμους για περισσότερα από 27 χρόνια. Εν τούτοις ο «σκαραβαίος» του προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μπουχίκα δίχως να είναι αυτοκίνητο πολυτελείας αξίζει σχεδόν μια μικρή περιουσία.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ένας άραβας σεΐχης προσφέρει στον 79χρονο Ουρουγουανό πρόεδρο ποσό του 1.000.000$ για να αγοράσει το μπλε Volkswagen του Χοσέ Μουχίκα.

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σκέφτεται σοβαρά την προσφορά του άραβα πολυεκατομμυριούχου καθώς θέλει να δωρίσει το ποσό από την πώληση του αυτοκινήτου του σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή σπιτιών για να στεγαστούν άπορες και φτωχές οικογένειες.

Ο αριστερός πρόεδρος της Ουρουγουάης έχει δηλώσει ότι έχει λάβει πολλές προσφορές για το αυτοκίνητο, αλλά καμία δεν συγκρίνεται με την προσφορά του σεΐχη.

Ο πρόεδρος Μουχίκα του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται στις αρχές του επομένου δεν έχει δικαίωμα επανεκλογής καθώς κάτι τέτοιο υπαγορεύει το Σύνταγμα της χώρας. Ο διάδοχός του θα εκλεγεί στις 30 Νοεμβρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ