ΦΩΤΟ-Αναγνωρίζετε αυτό το δίδυμο;

ΦΩΤΟ-Αναγνωρίζετε αυτό το δίδυμο;

Οι δυο τους υπήρξαν ένα ξεχωριστό ζευγάρι που διέπρεψαν στους κωμικούς τους ρόλους στο κινηματογραφικό πανί με τις γκάφες τους. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1956 και ήταν η τελευταία τους συνάντηση.

Οι δυο τους είναι αγνώριστοι, μια και ο Όλιβερ Χάρντι είχε χάσει αρκετά κιλά και δεν θύμιζε σε τίποτα τον γλυκό γκαφατζή του κωμικού ντουέτου «Ο χοντρός και ο λιγνός», στεκούμενος δίπλα από τον καλό του φίλο Σταν Λώρελ.

Η φωτογραφία, μαζί με το απόσπασμα της βουβής ταινίας που θα δείτε παρακάτω, τραβήχτηκε στη Ρεσέντα της Καλιφόρνιας, στο σπίτι της κόρης του «Λιγνού» Σταν Λώρελ, Λόις.

Εκείνη την εποχή ο «Χοντρός» Όλιβερ Χάρντι είχε χάσει αρκετά κιλά, αλλάζοντας αρκετά την εμφάνισή του. Ο ίδιος είχε υποστεί ένα καρδιακό επεισόδιο το 1954 και από εκείνο το περιστατικό και έπειτα ξεκίνησε να προσέχει περισσότερο την υγεία του.

Σε γράμματά του ο Σταν Λώρελ υποδήλωνε ότι ο Όλιβερ έπασχε επίσης από καρκίνο.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, το 1956, πιθανόν όχι πολύ αργότερα από τη στιγμή που οι δύο τους έκατσαν για τελευταία φορά μπροστά από τον φακό, ο Όλιβερ Χάρντι υπέστη βαρύ καρδιακό επεισόδιο, που τον άφησε ανήμπορο να μιλήσει και τον καθήλωσε στο κρεβάτι για αρκετούς μήνες.

Αργότερα, στις αρχές του Αυγούστου του 1957, ο Όλιβερ Χάρντι, ο «Χοντρός» που χάριζε απλόχερα το γέλιο με τις γκάφες του, μαζί με τον «Λιγνό», Σταν Λώρελ, υπέστη διπλό καρδιακό επεισόδιο και έπεσε σε κώμα από το οποίο δεν επανήλθε ποτέ.

Ο Όλιβερ Χάρντι πέθανε στις 7 Αυγούστου του 1957. Ο στενός του φίλος και συνεργάτης, Σταν Λώρελ πέθανε και αυτός από καρδιακή προσβολή στις 23 Φεβρουαρίου του 1965.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα από την τελευταία τους συνάντηση στην κάμερα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ