Ο ανικανοποίητος κύριος Μόντι

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και φαίνεται ότι αυτό βρίσκεται απόλυτα σύμφωνο τον Μάριο Μόντι. Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Ιταλός πρωθυπουργός διατύπωσε τις προτάσεις του για κάποιες διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ενώ εξέφρασε και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του.

«Πολλοί συνδέουν τις απαιτούμενες πράξεις στις οποίες πρέπει να προβούν κάποιες χώρες –όπως για παράδειγμα η Ελλάδα– με την αναγκαία, αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μόντι και πρόσθεσε: «Για να είναι όμως αποτελεσματικό κάτι τέτοιο χρειάζεται μεγαλύτερες προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και όσον αφορά τρίτες χώρες, όπως, κατ’ αρχάς, η Ελβετία. Υπήρξαν θετικές αντιδράσεις όσον αφορά τη μείωση των επιτοκίων μας και ιδίως για τα όσα κάνουμε στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής».Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «είναι σίγουρα αιτία ικανοποίησης το ότι για πρώτη φορά έπειτα από δυο χρόνια το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν αφιερώθηκε στην οικονομική κρίση, αλλά, επιτέλους, στην ανάπτυξη και στην απασχόληση».

 «Μιλάμε για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Όχι με αισιοδοξία, αλλά κάνουμε, επιτέλους, τη συγκεκριμένη συζήτηση. . . χωρίς να μιλάμε μόνο για σπρεντ και PSI», κατέληξε ο κ. Μόντι. Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ