Αίγυπτος-Η αστυνομία πολιόρκησε τζαμί

Αίγυπτος- Η αστυνομία πολιόρκησε τζαμί 

Η αστυνομία στο Κάιρο της Αιγύπτου, πολιόρκησε ισλαμιστές οπαδούς του Μοχάμεντ Μόρσι που είχαν καταφύγει σε ένα τζαμί, ανοίγοντας πυρ, το βράδυ της Παρασκευής, ανέφεραν πηγές στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

«Πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν στο τζαμί, καθώς έπεφταν πυκνά πυρά για περισσότερο από μία ώρα χωρίς διακοπή», ανέφερε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ελευθερίας, το πολιτικό σκέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από όπου προέρχεται και ο πρώην πρόεδρος Μόρσι.

Υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου, κατηγόρησαν την αστυνομία ότι άνοιξε πυρ κατά του τζαμιού, όπου οι διαδηλωτές είχαν στήσει ένα αυτοσχέδιο νεκροτομείο, όπου τοποθέτησαν τουλάχιστον 20 νεκρούς από τα αιματηρά επεισόδια της Παρασκευής.

Από την πλευρά της η αστυνομία ανέφερε, ότι τα μέλη της ανταπέδωσαν τα πυρά που προήλθαν από το εσωτερικό του τζαμιού. «Ένοπλα στοιχεία πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, από το εσωτερικό του τζαμιού », ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος των αρχών ασφάλειας, προς το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ. Η βία άφησε τουλάχιστον 83 νεκρούς σε όλη τη χώρα την Παρασκευή.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ