«Θα πάρετε το δεύτερο πακέτο»

Βέβαιη ότι την Δευτέρα θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση του νέου πακέτου βοηθείας προς την χώρα μας ύψους 130 δις. ευρώ παρουσιάστηκε σε δηλώσεις της η αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ.

 «Όποιος είναι στο ευρώ, παραμένει στο ευρώ», υπογράμμισε η κ. Ρέντινγκ σε συνέντευξη της στο αυστριακό ραδιόφωνο προσθέτοντας συγχρόνως πως αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς μπορεί, χωρίς όρους, να κάνει ό,τι θέλει.

Σε σχέση με τις τωρινές απαιτήσεις απέναντι στην Ελλάδα, επισήμανε πως αν κάποιος βρίσκεται μέσα σε μια «κοινωνία αλληλεγγύης», κάτι που είναι σήμερα η Ευρώπη, δεν υπάρχουν γι΄ αυτόν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις, που πρέπει να τηρούνται από όλους, καθώς, όπως σημείωσε, «αλληλεγγύη δεν υπάρχει δωρεάν».

Στον επίλογο της συνέντευξης της η αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής, έδειξε κατανόηση για κάποιες εκδηλώσεις «εκδικητικότητας» που κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, τα νεύρα έχουν σπάσει, κάτι που είναι εμφανές και αυτά που ζητούνται από τους Έλληνες, ιδιαίτερα από τον απλό πληθυσμό, είναι πραγματικά υπερβολικά.Πηγή: ΑΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ