1.500 μετανάστες διασώθηκαν σε 48 ώρες στη Μεσόγειο

Σχεδόν 1.500 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Λιβύης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού λιμενικού σώματος.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή μέχρι τη Δευτέρα διασώθηκαν 1.482 άνθρωποι σε περίπου 12 επιχειρήσεις με τη συμμετοχή διαφόρων πλοίων, που συμμετέχουν σε αποστολές διάσωσης ή επιτήρησης των λιβυκών ακτών.

Οι 730 άνθρωποι διασώθηκαν την Κυριακή και άλλοι 752 διασώθηκαν σήμερα, ανάμεσά στους πολλές γυναίκες και παιδιά, καθώς επέβαιναν σε τουλάχιστον δώδεκα φουσκωτά, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό, το οποίο συντονίζει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων σε αυτό το τμήμα της Μεσογείου. Ωστόσο, οι εθνικότητες των ανθρώπων που διασώθηκαν δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Από την αρχή της χρονιάς ως την 24η Μαρτίου στις ακτές της Ιταλίας έφθασαν 14.492 μετανάστες, κατά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός, στον οποίο προφανώς δεν συμπεριλαμβάνονται οι τελευταίες αφίξεις, αντιπροσωπεύει μια αύξηση 42,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Οι πρόσφυγες περνούν από την Ελλάδα στη Βουλγαρία

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.