Η 1η συνάντηση Αναστασιάδη με σύμβουλο του ΟΗΕ

Η 1η συνάντηση Αναστασιάδη με σύμβουλο του ΟΗΕ

 

 

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την προσεχή Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ , την πρώτη συνάντηση του με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

 

Ο κ. Ντάουνερ θα συναντηθεί και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Στόχος του είναι να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

 

Σύμφωνα με το ΡΙΚ ένα από τα ενδεχόμενα , που μελετούν τα Ηνωμένα Έθνη, είναι η προώθηση συγκεκριμένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), καθώς οποιαδήποτε νέα κινητικότητα στο Κυπριακό μετατίθεται, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην Κύπρο, κατά πάσα πιθανότητα, για μετά το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Ντάουνερ από την Λευκωσία θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και άλλα στελέχη της Γραμματείας για τα αποτελέσματα των επαφών του.

 

Παρά το αίτημα του κ. Ντάουνερ να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ρωσική προεδρία απάντησε ότι δεν βλέπει λόγο να διευθετηθεί συνεδρίαση του Σώματος για το Κυπριακό, καθώς δεν υπάρχουν εξελίξεις από τον περασμένο Ιούνιο.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ