12 Ουκρανοί εθνικιστές νεκροί σε ενέδρα αυτονομιστών

12 Ουκρανοί εθνικιστές νεκροί σε ενέδρα αυτονομιστών

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ κατήγγειλε σήμερα την αποστολή ρωσικής ανθρωπιστικής οχηματοπομπής στην Ουκρανία ως μία “κυνική” πράξη από την πλευρά της Μόσχας, ενώ όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Αρσέν Αβάκοφ δεν θα της επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της κυβέρνησης, ο Γιατσενιούκ είπε: “Το επίπεδο του ρωσικού κυνισμού δεν γνωρίζει όρια. Πρώτα στέλνουν τανκς, πυραύλους Γκραντ και ληστές που ανοίγουν πυρ εναντίον Ουκρανών κι ύστερα στέλνουν νερό και αλάτι”.

Από την πλευρά του, ο Αβάκοφ διεμήνυσε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ότι: “Καμία ‘ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή’ του Πούτιν δεν θα επιτραπεί να περάσει από το έδαφος της περιοχής του Χαρκίβ. Δεν θα επιτραπεί η πρόκληση ενός κυνικού εισβολέα”.

Νωρίτερα σήμερα, 12 Ουκρανοί εθνικιστές που συγκρούονται με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώθηκαν και άγνωστος αριθμός συνελήφθησαν όμηροι όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε ενέδρα ανταρτών, είπε εκπρόσωπός τους.

Οι αυτονομιστές άνοιξαν πυρ εναντίον του λεωφορείου τους, που τους μετέφερε από το χωριό Μαντρικίνο λίγο έξω από το Ντονέτσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, είπε εκπρόσωπος του Δεξιού Τομέα, των ακραίων εθνικιστών που υποστηρίζουν τις κυβερνητικές δυνάμεις. Αυτές ήταν και οι μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές για το τάγμα αυτό από τον Απρίλιο που ξέσπασαν οι συγκρούσεις στην ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία, είπε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ