Reuters:Ο Έλληνας οικοδόμος που έγινε ρακοσυλλέκτης

Reuters:Ο Έλληνας οικοδόμος που έγινε ρακοσυλλέκτης

 

Τον 56χρονο Δημήτρη, ο οποίος λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκε να γίνει ρακοσυλλέκτης, ενώ δούλευε 42 χρόνια σε οικοδομές, φιλοξενεί σε εκτενές ρεπορτάζ το Reuters.

«Φορώντας ένα κόκκινο καπέλο ο άνεργος οικοδόμος είναι από τους λίγους Έλληνες που αψηφούν τα ταμπού και έγινε ρακοσυλλέκτης, μία δουλειά που μόνο παράνομοι μετανάστες επιλέγουν», αναφέρει το Reuters.

Ο 56χρονος πατέρας δυο παιδιών μίλησε στο Reuters για τη ζωή του και για την αλλαγή που βιώνει λόγω τη κρίσης. «Στην αρχή  φορούσα κουκούλες και κασκόλ για να κρύψω το πρόσωπό μου. Δεν ήθελα να με αναγνωρίσει κανείς, ντρεπόμουν», είπε ο Δημήτρης.

«Σε αντίθεση με δεκάδες μετανάστες συνήθως από την Αφρική ή την Ασία που μαζεύουν θραύσματα σε υποβαθμισμένες περιοχές με καρότσια από σούπερ μάρκετ, ο Δημήτρης δουλεύει σε σικ γειτονιές», σημειώνει το Reuters.

«Το να είσαι Έλληνας σε αυτή τη δουλειά είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα. Οι γείτονες μου λένε συχνά: μπράβου σου, σε συγχαίρουμε», λέει ο Δημήτρης και σημειώνει την ανησυχία του για το μέλλον των παιδιών του.

«Αντί οι νέοι να κάθονται στις καφετέριες όλη μέρα, πρέπει να κάνουν κάτι. Οι άνθρωποι γελούν αλλά μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς από αυτή τη δουλειά. Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας λόγω της κρίσης, αλλά μπορούμε να παλεύουμε για μία αξιοπρεπή διαβίωση», δήλωσε στο Reuters ο 56χρονος Δημήτρης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ