Bild: Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων

Bild: Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων

 

Για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον γερμανικών φορέων στο εσωτερικό και το εξωτερικό, εξαιτίας της ανάμιξης των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας στο Μάλι προειδοποιεί απόρρητη έκθεση των γερμανικών υπηρεσιών ασφάλειας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, πέρυσι περίπου 50 άτομα, μέλη κύκλων φανατικών ισλαμιστών της Γερμανίας, εγκατέλειψαν τη χώρα με προορισμό, μεταξύ άλλων, το Μάλι, την Λιβύη, την Συρία και την Σομαλία, όπου εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές της Αλ Κάιντα, προκειμένου να δημιουργήσουν «αυτόνομους πυρήνες τρομοκρατίας» στην Γερμανία και να χτυπήσουν στόχους «υψηλού προφίλ».

Προηγουμένως, σημειώνει η εφημερίδα, άλλοι 100 ισλαμιστές από την Γερμανία είχαν εκπαιδευτεί σε παραστρατιωτικές μεθόδους. Από αυτούς, περισσότεροι από τους μισούς έχουν επιστρέψει στην χώρα. Ανάμεσά τους, υποστηρίζει η Bild επικαλούμενη την απόρρητη έκθεση, υπάρχουν μετανάστες με γερμανική υπηκοότητα, αλλά και Γερμανοί οι οποίοι έχουν ασπαστεί το Ισλάμ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ