«Δεν θα κοπούν 13ος-14ος»

Την επιφύλαξή του να μην επαναληφθεί το φαινόμενο κρατικοποίησης των τραπεζών όπως έγινε το 1977, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με δήλωσή του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο Ράδιο 9, πρότεινε να είναι οι μετοχές κοινές κατά 70% με δικαίωμα ψήφου και 10% προνομιούχες, 10% κοινές άνευ ψήφου και 10% αυτό που εφαρμόστηκε στην Πορτογαλία, ομολογιακό δάνειο.

“Να υπάρχει δηλαδή ένας Εκτελεστικός Σύμβουλος τοποθετημένος από την πολιτεία για να υπάρχει ένας έλεγχος, αλλά χωρίς όμως να αλλάξουμε τους ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά, πρόσωπα και πράγματα, για να μην δημιουργηθεί αναστάτωση στην αγορά”, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε ότι ήταν μια νύχτα συνεχών διαβουλεύσεων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό που θέλει η Ευρώπη είναι να τους παρουσιάσουμε και να τους προτείνουμε τα αντίστοιχα “ισοδύναμα” μέτρα.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν καθόλου μια ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να μεταφερθεί στην Ευρώπη και υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αποβολής της χώρας μας απο την ΕΕ, κάτι που χαρακτήρισε “εκβιασμό στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων”. Ανέφερε, εξάλλου, ότι η πολιτική των “ισοδυνάμων” πέρασε σε ένα πολύ βασικό σημείο, και σε αυτή τη μάχη βρήκε συμπαραστάτη τον κ. Σαμαρά.

“Φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της περικοπής του 13ου-14ου μισθού. Δώσαμε μεγάλη μάχη για να μην αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες και να μην περάσει το “πόθεν έσχες” για την οικοδομή. Δώσαμε μια πολύωρη διαπραγματευτική πραγματική μάχη για να διατηρηθούν οι επικουρικές. Έχουμε ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη γι’ αυτές, έτσι ώστε να καλύπτεται άνω του 85% των περιπτώσεων, δηλαδή να μείνουν ανέπαφες. Ο κατώτερος μισθός θα είναι πάνω από τον αντίστοιχο της Πορτογαλίας, αλλά χωρίς να επηρεάζει τις ενδιάμεσες καταστάσεις. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα κατέβει ο κατώτερος θα επηρεάσει όλο τον κόσμο”, είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

Εξέφρασε την διαφωνία του με τις απολύσεις στο δημόσιο και πρότεινε ως ισοδύναμο μέτρο για την εξεύρεση 500-600 εκ.ευρω, την παραχώρηση του μάνατζμεντ των δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιώτες.

Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, λέγοντας ότι “εάν τα λεφτά που χρειαζόμαστε είναι αυτά, ισχύουν αυτά. Αν αύριο το πρωί βρεθούν και άλλες νέες τρύπες και χρειαστούν και άλλα λεφτά, προφανώς αυτά θα έχουν το δικό τους τίμημα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ