$1 εκατ. για ένα φάκελο του Μάο Τσε Τούνγκ

$1 εκατ. για ένα φάκελο του Μάο Τσε Τούνγκ

Για ένα εκατομμύριο δολάρια πωλήθηκε σε δημοπρασία ένας φάκελος, γραμμένος με το χέρι του Μάο Τσε Τούνγκ, που απευθυνόταν σε δύο Κινέζους ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και στον πατέρα του Μπο Σιλάι, του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος που καταδικάστηκε πρόσφατα σε ισόβια κάθειρξη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Ο φάκελος, στον οποίο ο Μάο είχε γράψει τα ονόματα των δύο παραληπτών, του Φου Γισένγκ και του Μπο Γιμπό, πωλήθηκε την Κυριακή έναντι 6,55 εκατομμυρίων γιουάν, όπως ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών China Guardian στον ιστότοπό του.

Πάντως στην πώληση δεν περιλαμβάνεται και η επιστολή που υπήρχε μέσα στον φάκελο, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται όταν πρόκειται για την αλληλογραφία των ηγετών της χώρας.

Ο Μπο Γιμπό ήταν στρατηγός και είχε πολεμήσει εναντίον των Ιαπώνων και στη συνέχεια εναντίον των εθνικιστών στο πλευρό του Μάο. Αργότερα όμως, την εποχή της Πολιτιστικής Επανάστασης, φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Μετά τον θάνατο του Μάιο και την ανάληψη της εξουσίας από τον μεταρρυθμιστή ηγέτη Ντενγκ Σιαοπίνγκ, ο Μπο Γιμπό αποκαταστάθηκε. Τις δεκαετίες του 1980 και ’90 ήταν ένας από τους ισχυρότερους αξιωματούχους του Κόμματος και της χώρας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ